Duo Elise Besemer en Laurens de Man

Elise en Laurens spelen sinds 2014 samen; sindsdien concerteren zij regelmatig als duo in het hele land, waarbij een gedeelde passie voor kamermuziek leidt tot intense optredens. Tijdens de halve finale van het vioolconcours Oskar Back 2016 viel hun samenspel op. Hun repertoire bestaat enerzijds uit grootse vioolsonates uit drie eeuwen muziekgeschiedenis; anderzijds spelen ze ook graag bijzondere kleinoden uit de literatuur.

 

 

 

 

 

het Arkovsky sextet

Een samentrekking van Arnold Schönberg en Pjotr Iljitsj Tsai -  wordt gevormd door Elise Besemer,  Ernst Jan Vos, Gioia Kuipers, Robin van Gameren, Kalle de Bie en Pieter de Koe

De sextetleden hebben elkaar leren kennen in de periode dat zij als jong talent verbonden waren aan diverse conservatoria. Ze kennen elkaar dus al jaren, sommigen vóór hun tiende jaar. Vier leden speelden in de Fancy Fiddlers, het strijkersensemble van Coosje Wijzenbeek. In principe zijn het allemaal prijswinnaars van o.a. het Prinses Christina Concours.

Vijf Arkovsky’s studeren aan het conservatorium van Amsterdam en/of Den Haag, de zesde studeert bouwkunde aan de TU in Delft en heeft privéles van een conservatoriumdocent.

Het sextet is opgericht in het voorjaar 2014. Men wilde ‘als vrienden met elkaar musiceren’. Ze hebben deze zomer deelgenomen aan de kamermuziekcursus Zeister Muziekdagen. Tijdens dit festival kregen zij masterclasses van leden van beroemde ensembles; het Jerusalem-, Pavel Haas, Artemis- en Borodin kwartet en van Gary Hoffman.

Drie leden van het sextet bespelen een instrument van het (Nationaal Muziekinstrumenten) Fonds.

Inmiddels heeft het sextet podiumervaring opgedaan op mooie locaties, zoals het kasteel van Amerongen en de Hermitage en het Concertgebouw in Amsterdam. Ze hebben deelgenomen aan diverse internationale kamermuziekfestivals waaronder het Janine Jansen festival (IKFU) en Schiermonnikoog. Ook hebben zij het 20-jarig jubileum van het ‘zondagochtendconcert’ van radio 4 opgeluisterd. Ze hebben diverse malen live gespeeld in het radioprogramma Opium op 4. Op 7 februari hadden zij een live optreden in het programma Podium Witteman.

www.arkovsky.com

strijktrio Besemer, Tsai en Nedialkov

In het najaar van 2015 kreeg Elise van een programmeur van klassieke muziek de vraag of zij een achttal (kamermuziek-) concerten kon verzorgen. Ze ging graag op de uitdaging in en wilde in elk geval het strijkkwintet van Schubert en dat van Mozart uitvoeren. Ze benaderde hiervoor: Shin Sihan (viool), Shih-Hsien Tsai en Armen Nazarian (altviool), Boris Nedialkov en Alexander Warenberg (cello). Elise kende de bijzondere kwaliteiten van de jonge musici. Met Shin en Alexander heeft zij jaren samengespeeld in de Fancy Fiddlers (strijkensemble van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek). Met Armen werd zij in 2015 geselecteerd door Liza Ferschtman voor een project. Inmiddels hebben ze vele malen met elkaar opgetreden.

Uit het kwintet is het `strijktrio Besemer, Tsai en Nedialkov` ontstaan met Elise, Shih-Hsien en Boris. Op hun repertoire staat o.a.: Beethoven, Schubert, Dohnányi en Hindemith.